pasok_logo

Υποψηφιος βουλευτης
Νομου Κιλκις

βουλευτης
Νομου Κιλκις

νέα

Αυτό που θέλω και μπορώ: Να ξεκλειδώσει ο νομός Κιλκίς – Να φέρουμε την πρόοδο όλοι μαζί

Τον τελευταίο χρόνο έχω γυρίσει το νομό μας κυριολεκτικά δέκα φορές. Το σημαντικό και πρωτόγνωρο σε αυτή την πορεία ήταν το αίτημα που συνάντησα παντού να αλλάξουν επιτέλους τα πράγματα, να κάνουμε βήματα, να ξεκλειδώσουμε τις δυνατότητές μας και να ανοίξουμε το δρόμο στην πρόοδο. Γυρνώντας στα χωριά και τα καφενεία, συζητήσαμε για τα πάντα. Φυσικά στην αρχή το θέμα ήταν η οικογενειοκρατία. Εύκολη η απάντηση για μένα, επειδή κάνω ακριβώς το αντίθετο. Αν ήμουν υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν σαφώς πιο εύκολη η εκλογή μου.

Πορεύομαι όμως με το Κίνημα Αλλαγής επειδή είμαι Σοσιαλδημοκράτης και υπηρετώ τις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατικής Παράταξης που συνέβαλε στη δημιουργία του κράτους δικαίου και του κοινωνικού κράτους, υπερασπίστηκε τα δικαιώματα, έκανε τα μεγάλα έργα της χώρας, κυρίως όμως έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά της οικονομικής κρίσης.

Εύκολη ήταν η απάντηση και στην προσπάθεια στιγματισμού του ΠΑΣΟΚ για διαφθορά, επειδή ήταν το μόνο κόμμα που έλαβε μέτρα και θεσμικά αντίβαρα για την αντιμετώπισή της: από τον ΑΣΕΠ μέχρι τη Διαύγεια, από τη θωράκιση του πλαισίου των Ανεξάρτητων Αρχών και την ανεξαρτητοποίηση της Στατιστικής Αρχής μέχρι τη δημιουργία του Οικονομικού Εισαγγελέα.

Απάντησα σε όλα. Με ευθύτητα και σαφήνεια. Όμως δεν είναι τα παραπάνω το διακύβευμα αυτών των εκλογών, ούτε σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, ούτε για το νομό μας. Το κρίσιμο είναι η Ελλάδα και κυρίως το Κιλκίς να απελευθερώσουν νέες δυνάμεις και να κάνουν μία πραγματική επανεκκίνηση με όρους προοπτικής. Χρειάζεται ο τόπος μας να ξεκλειδώσει, να «ανοίξει», δημιουργώντας έτσι ένα νέο κράτος δικαίου με αναπτυξιακές δυνατότητες και ένα νέο αίσθημα πατριωτισμού που θα βοηθήσει ουσιαστικά τη χώρα (αντί των άναρθρων κραυγών μίσους και του κουνήματος της σημαίας των «περισσότερο Ελλήνων»).

Είμαστε ένας μικρός νομός, που έχει πολλές δυνατότητες. Χρειάζεται οι επιλογές μας να γίνουν στη βάση αυτών των δυνατοτήτων που μπορούμε να ξεκλειδώσουμε μαζί.

Στόχος της προοδευτικής παράταξης είναι στις εκλογές της 7ης Ιουλίου να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό προοδευτικό πόλο που στη συνέχεια θα αναδειχθεί και πάλι σε κυρίαρχη δύναμη όχι μόνο σταθερότητας, αλλά που θα οικοδομήσει μια νέα, συνεκτική κοινωνία, για να ανακτήσουμε τον ρόλο μας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και να συνδιαμορφώσουμε τις εξελίξεις. Είναι λοιπόν κρίσιμο να βάλουμε φραγμό σε κάθε συντήρηση, είτε προέρχεται από τη δεξιά είτε από την αριστερή συντήρηση.

Για αυτό, αυτή την Κυριακή, μόνη επιλογή είναι το Κίνημα Αλλαγής, που έχει σχέδιο με ισχυρό προοδευτικό πρόσημο και πρόσωπα με την απαραίτητη πολιτική συγκρότηση, που μπορούν, που γνωρίζουν, που θα τα καταφέρουν.

Αυτό που θέλω και μπορώ, είναι να συμβάλω ώστε να ξεκλειδώσει ο νομός Κιλκίς και να φέρουμε την πρόοδο όλοι μαζί την πρόοδο στον τόπο μας.

Μαζί θα καταφέρουμε να γίνουμε η αλλαγή που χρειάζεται το Κιλκίς και η χώρα μας.

κι άλλα νέα...

Scroll to Top