pasok_logo

Υποψηφιος βουλευτης
Νομου Κιλκις

βουλευτης
Νομου Κιλκις

νέα

Ο Στέφανος Παραστατίδης αναλαμβάνει Γραμματέας Οργανωτικού του Κινήματος Αλλαγής

Σε οργανωτικές αλλαγές που αναμένεται να δώσουν νέα ώθηση στο Κίνημα Αλλαγής προχώρησε η αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, αναθέτοντας μάλιστα στον Στέφανο Παραστατίδη, που στις πρόσφατες εκλογές ήταν υποψήφιος Βουλευτής στο ν. Κιλκίς, μια ιδιαίτερα υψηλή θέση, του Γραμματέα Οργανωτικού.

Ο ρόλος του Γραμματέα του Οργανωτικού είναι παραδοσιακά για τη Δημοκρατική Παράταξη κομβικής σημασίας για την πορεία του κόμματος καθώς οργανώνει και συντονίζει πανελλαδικά τις κομματικές οργανώσεις, φροντίζει για τη διάχυση των θέσεων το Κινήματος σε όλες τις δομές του, ενώ αποτελεί και το σημείο αναφοράς για να φτάνουν στην ηγετική ομάδα αμφίδρομα από την κοινωνία και τις οργανώσεις οι απόψεις τους, προκειμένου να ενσωματώνονται στη συνολική στρατηγική. Πρόκειται για την πρώτη φορά που πολιτικό στέλεχος του Κιλκίς αναλαμβάνει τόσο υψηλόβαθμη θέση σε κομματικό μηχανισμό, γεγονός ιδιαίτερα τιμητικό και για το νομό ενώ δείχνει ταυτόχρονα ότι η αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής αναγνωρίζει ως σημαντικό το υψηλό ποσοστό που έλαβε το κόμμα στο Κιλκίς στις πρόσφατες εκλογές, ξεπερνώντας μάλιστα κατά πολύ το εθνικό ποσοστό.

Η Φωφη Γεννηματά, μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, μίλησε για την ανάγκη «με νηφαλιότητα και ευθύνη να μελετηθούν και να αναλυθούν όλα τα επιμέρους στοιχεία των πρόσφατων εκλογικών αναμετρήσεων αλλά και συνολικά η πολιτική και εκλογική πορεία της παράταξης μας από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα» ενώ σημείωσε «Από θέση ιδεολογικοπολιτικής αυτονομίας [το Κίνημα Αλλαγής] ασκεί κριτική στον λαϊκισμό, στη στασιμότητα, στον συντηρητισμό, τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε τις ευθύνες του και επιτέλεσε το πατριωτικό του χρέος ώστε να αποφύγουμε την  εθνική κατάρρευση. Πλήρωσε το κόστος αυτής της επιλογής για την οποία δεν μετανιώνει. Στη νέα ιστορική φάση το πατριωτικό χρέος του ΚΙΝΑΛ και ο στρατηγικός του στόχος είναι να συμβάλει από θέσεις αυτονομίας στην εθνική ανασυγκρότηση της χώρας. Εμείς θα επιμείνουμε στον αυτόνομο ρόλο μας και στην αυτοδύναμη πορεία μας. Η αυτονομία του ΚΙΝΑΛ είναι στρατηγικού, πολιτικού χαρακτήρα και έχει ιστορικό βάθος. Η Δημοκρατική Παράταξη υπήρξε πάντα διακριτή από τα ρεύματα της Δεξιάς και της Αριστεράς.»

Σε αυτό το πλαίσιο, η Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε σειρά κινήσεων στις οποίες προχωρά το ΚΙΝΑΛ:

– Το φθινόπωρο σε ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ με την προβλεπόμενη από το  άρθρο 24 του καταστατικού σύνθεση με θέμα «Η Σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα του 21ου αιώνα»

– Στην προκήρυξη Συνεδρίου Νεολαίας του Κινήματος Αλλαγής στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους. Θα προηγηθεί εντός του 2019 Συνδιάσκεψη Νεολαίας για τα πολιτικά θέματα που αφορούν τη νέα γενιά.

– Στην ίδρυση της καταστατικά προβλεπόμενης Ακαδημίας Επιμόρφωσης και Αξιολόγησης Στελεχών και δημιουργία μητρώου Στελεχών, επικεφαλής θα είναι ο Θανάσης Τσούρας, ιστορικό και ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ.

– Σε συνδιάσκεψη για την αυτοδιοίκηση , που θα ετοιμάσουν οι εκλεγμένοι μας στο χώρο. Ήδη την επόμενη εβδομάδα ξεκινάμε με σύσκεψη για τον Κλεισθένη.

– Στην ανασύσταση με βάση το νέο μας καταστατικό των Οργανώσεων χώρου δουλειάς, στους εργαζόμενους επικεφαλής αναλαμβάνει ο Χρήστος Ασπιώτης, αλλά και των «Δικτύων» μας στους ΕΒΕ, στους επιστήμονες, στους αγρότες.

– Στην ολοκλήρωση της οργάνωσης του κινήματός μας και των οργανώσεων εξωτερικού.

Με βάση τις Νομαρχιακές Επιτροπές  Εκλογικού Αγώνα, συγκροτούνται οι Προσωρινές Νομαρχιακές Επιτροπές, οι οποίες θα οδηγήσουν τις Οργανώσεις ανά Νομό στην εκλογή νέων οργάνων (Νομαρχιακές Επιτροπές και Συντονιστικές Γραμματείες Τοπικών Οργανώσεων).

Συγκροτούνται οι Τομείς Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής σε αντιστοιχία με τα Υπουργεία. Το συντονισμό του έργου τους αναλαμβάνει ο Αποστόλης Σπυρόπουλος. Της σύνθεσης τους θα προηγηθεί ανοιχτό κάλεσμα υποβολής ενδιαφέροντος.

 Γραμματέας οργανωτικού αναλαμβάνει ο Στέφανος Παραστατίδης.

– Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου αναλαμβάνουν ευθύνη Περιφερειών.

–  Το φθινόπωρο θα εκδοθεί κάρτα μέλους με συνδρομή, για την οικονομική στήριξη του κινήματος.

– Η νέα ΚΟ θα είναι και πάλι η αιχμή του δόρατος στην αντιπολιτευτική μας δράση. Διευθυντής της ΚΟ αναλαμβάνει ο Δημήτρης Μάντζος.

 

κι άλλα νέα...

Scroll to Top